Continuo-Gödöllő Alapítvány és Frederic Chopin Zeneiskola

Az 1994-ben alapított Continuo-Gödöllő Alapítvány a Frederic Chopin Zeneiskola oktatási és kulturális tevékenységének támogatására jött létre, hátteret nyújtva hangversenyek, művészeti táborok, továbbképzések, fesztiválok szervezéséhez és ifjúsági együttesek működéséhez.

Rendszeresen szervez hangversenyeket, tehetséggondozó konzultációkat, továbbképzéseket, zenei vetélkedőket, zenei-művészeti alkotótáborokat és fesztiválokat. Oktatás-kiegészítő tevékenység keretében hetente 80 óvodásnak rendszeres zenei foglalkozást biztosít Zenevár, mai nevén Zene-Csoda-Vár néven.

2002-ben kiváló zeneiskolai tanulók számára díjat alapított AZ ÉV NÖVENDÉKE címen. 2017 óta a Kuratórium döntése szerint évente egy zeneiskolai tanár, aki munkáját kiemelkedő színvonalon látja el, AZ ÉV TANÁRA elismerő oklevélben és pénzjutalomban részesül.

Számos bel- és külföldi zenei tanulmányút szervezője. 30 éve kerül megrendezésre a ZENE- és TÁRSMŰVÉSZETEK TÁBOR, amelyen évente 80-100 fiatal vesz részt. Itt lehetőség adódik a gyermekeknek egy holisztikusabb kitekintésre a művészetek terén. Kipróbálhatják magukat a drámajáték, a személyiségfejlesztő foglalkozások, az improvizálás, a kézműves tevékenységek, táncfoglalkozások és számos újfajta zenei formáció, népzene, néptánc, kamarazene területén. Mindez új tehetségek felfedezését teszi lehetővé és kibontakoztatja a kreativitást. Gödöllő testvérvárosaiból is szívesen tesznek eleget a zenei táborunkba való meghívásnak szakmai partnerintézményeink növendékei és tanárai.

Az alapítvány 15 évig volt társrendezője az Oktatási Minisztérium által kiírt, háromévenként megrendezésre kerülő Országos Népzenei Versenynek.

A zeneiskola tanárai több mint 2 évtizede minden év februárjában humoros farsangi műsorral kedveskednek a növendékeknek és a szülőknek, jótékonysági céllal.

2014 óta az alapítvány szervezésében Kosztümös Díszhangversenyt adnak a zeneiskola növendékei és tanárai minden év október 1-jén a Gödöllői Királyi Kastélyban, a Zene világnapja alkalmából.

Az Ifjú tehetségeink koncert keretén belül különleges előnyt biztosít az alapítvány a kiemelkedően tehetséges növendékek számára, hogy a Gödöllői Szimfonikus Zenekarral közös koncerten mutathassák meg tudásukat. A városi és az alapítványi támogatásoknak köszönhetően tudjuk ápolni a Gödöllő testvérvárosaiban (Brandys nad Labem, Csíkszereda) valamint a szlovákiai Nagyrőcén élő szakmai partnereinkkel sok-sok éve fennálló kapcsolatot.

Aktualitások


© Minden jog fenntartva

Kapcsolat

  • Laurán Csaba
    elnök
    Tel.: +36-30-332-4893
  • Buka Enikő
    titkár

    Tel.: +36-30-240-9747